Ohjeita sähköpostiasiakkaillemme

Voit lukea ja kirjoittaa sähköposteja joko webmailissä, sähköpostiohjelmalla (Mail, Thunderbird, Outlook jne.) tai puhelimella.

Webmail

Osoite: webmail.asiakkaandomain.fi

Kirjaudu sisään sinulle annetuilla tunnuksilla.

Sähköpostiohjelman ja puhelimen sähköpostiasetukset

Luo uusi tili sähköpostiosoitteellesi. Tunnus on sähköpostiosoitteesi ja salasanan olet saanut Lieska-Tuotannolta.

Tilin luominen esim. Thunderbirdissä: Työkalut/Tilien asetukset/Lisää tili

Saapuvan (yleensä IMAP) ja lähtevän (SMTP) postin palvelin: tarkista palvelin asiakassivullasi tai kysy Lieskasta
SSL-suojaus. Portit: IMAP 993, POP 995, SMTP 465. Vaaditaan todennus käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Sähköpostien hallinnointi palvelimella

Voit tehdä mm. seuraavia toimenpiteitä Plesk-hallintapaneelin sähköpostihallinnoinnissa:

  • vaihtaa salasanaa
  • luoda ja poistaa sähköpostitilejä (vain pääasiakastunnuksella)
  • edelleenohjata sähköpostiosoitteita
  • hallinnoida automaattista vastaajaa
  • hallinnoida antivirus- ja roskapostiasetuksia

Kirjaudu sisään sähköpostien hallintaan. Hallintapaneelin osoite ja päätunnukset kaikkien sähköpostitilien hallintaan on lähetetty sähköpostitse. Omaa sähköpostitiliäsi voit hallinnoida myös kirjautumalla omalla sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi hallintapaneeliin. Pyydä tarvittaessa osoite Lieskasta.

Klikkaa Mail accounts ja näet listan sähköpostitileistä edelleenohjauksineen ja vastaajineen – nämä eri toiminnot on merkattu kuvkkailla. Kuvakkeen toiminto selviää viemällä hiiri kuvakkeen päälle. Kun kuvake on harmaa, toimintoa ei ole aktivoitu.

Vinkki!

Jos haluat useita sähköpostiosoiteita samalle tilille (ts. niin, että kaikki postit tulevat samaan postilaatikkoon), voit käyttää ns. aliasta. Esim. info@asiakkaandomain.fi, maija.meikalainen@asiakkaandomain.fi, maija@asiakkaandomain.fi jne. voivat kaikki toimia yhtenä sähköpostitilinä yhden kirjautumisen takana. Toimi näin: tee yksi pääsähköpostitili tai valitse olemassaoleva Mail-osiossa ja klikkaa se auki -> valitse välilehti Email Aliases ja luo haluamasi lisäosoitteet, tallenna lopuksi (OK tai Apply).

Tärkeä asia edelleenohjauksista:

Huomaa, että jos B-sarakkeessa oleva kirjekuorikuvake on aktiivinen, tarkoittaa se, että sähköpostitili ottaa vastaan sähköpostia vaikka se olisi vain edelleenohjaava tili. Jos haluat edelleenohjauksen siten, että levytilaa säästyy, klikkaa tätä kirjekuorikuvaketta ja ota pois ruksi kohdasta Mailbox. Näin osoite toimii vain edelleenohjauksena.