Erotu eduksesi

Kilpailu on tänä päivänä kovaa lähes joka alalla. Suomi on täynnä yksityisyrittäjiä ja työnhakijoita, jotka haluavat erottautua joukosta. Mitä siis tehdä? Miten toimia, että homma onnistuu?

Tärkeintä tietenkin on (jo onnellisuutesi kannalta), että rakastat työtäsi ja olet siinä huippuosaaja. Sillä pääsee pitkälle, mutta se ei välttämättä enää yksin riitä. Tässä vinkkejä, jotka auttavat sinua profiloitumaan.

1. Tee vakuuttava portfolio.

Sisällön lisäksi teet merkittävän vaikutuksen lukijaan portfolion ulkonäöllä. Ethän halua olla kotikutoinen, nukkavieru tai vanhanaikainen. Ei, olet modernin tehokkaan professionaali ja tosi kiva. Näytä myös siltä!

2. Tutki potentiaalinen asiakaskuntasi.

Ota pintaraapaisua syvemmältä selvää mahdollisista asiakkaistasi. Keitä heidän kilpailijansa ovat ja miten voisit auttaa tulevaa asiakastasi kilpailussa.

3. Ole paras ekspertti alallasi.

Viimeistään ensimmäisessä tapaamisessa osaamisesi tulee loistaa. Älä kuitenkaan liiottele saatikka valehtele, suoruus myös epävarmoissa kohdissa on eduksesi.

4. Tiedä potentiaalisen asiakkaasi/työnantajasi asioista jo valmiiksi.

Pysy tässäkin kohtuudessa – ethän halua vaikuttaa stalkkaajalta.

5. Ole aktiivinen ja ota kontaktia.

Tarjoa itseäsi tapaamiseen ja tapaamisessa katso silmiin ja ole ihminen ihmiselle. Ymmärrä asiakastasi ja ole hänen puolellaan.

6. Älä myy liikaa tai yritä vakuuttaa kaikkia koko aikaa.

Keskity vain käsilläolevaan tapaamiseen tai aiheeseen. Jos ylimyyt itseäsi tai palveluasi, voit vaikuttaa helppoheikiltä. Ole kohtelias kaikille ja ymmärrä kuka on päättävässä asemassa.

Yhteenvetona:

Kilpailu on kovaa, mutta voit pärjätä siinä hyvin, kun teet parhaasi. Valmistaudu, kouluttaudu, osaa – ole iloisen asiallinen, kohtelias ja kohtaava – hyvin se menee!

Ps. Me voimme auttaa sinua monessakin kohdassa – etenkin vakuuttavan portfolion, nettisivujen ja cv:n/esitteen muodossa. Ota yhteyttä ja katsotaan yhdessä miten yrityksesi saadaan nousemaan seuraavalle tasolle.