Googlen karhu haistelee väsymättä nettiviidakossa

Jos sivustosi tipahtaa Googlen hakutuloksissa yhtäkkiä ilman syytä, voi syynä olla se, että Google Panda on löytänyt sivustosi heikon sisällön ja antanut armottoman avotassun.

Google Panda on 2011 lanseerattu ja jatkuvasti päivittyvä algoritmi, jolla Google rankkaa sivustojen sisältöä ja pudottaa vähäsisältöiset, ns. ohukaiset alemmille sijoille.

Koska Google haluaa pysyä parhaana hakukoneena, haluaa se tietenkin näyttää orgaanisissa (ei mainosrahalla maksetuissa) hakutuloksissaan parasta ja informatiivisinta sisältöä hakijalle. Tämän vuoksi se analysoi sivujen sisältöä ja nostaa hyvät sisällöt tuloksissa ylös ja pudottaa huonoja, vähäisiä tai sellaisia, joissa on käytetty pelkästään teknisiä keinoja hakutulosten parantamiseksi.

Parhaaseen lopputulokseen hakukoneoptimoinnissa ja hakutuloksissa päästään, kun kunnossa olevan tekniikan lisäksi pidetään sivun sisältö relevanttina, runsaana ja ajantasalla.

Sivuston hakukoneoptimointi pitäisikin ajatella sisäsyntyisesti mieluumminkin hakijalähtöisenä sisällöntuotantona – virittäydytään sille aaltopituudelle, jolla hakija on ja tarjotaan mahdollisimman paljon vastauksia niihin hakijaa askarruttaviin asioihin ja näin tarjotaan sivuillakävijälle parhaiten palvelevaa sisältöä.

Lue myös nämä: