Ihmisen kokoinen verkkopalvelu

Ihana digitaalinen maailma – kaiken voi hoitaa netissä, työskentely käy kuin tanssi ja tietojen arkistointi ja hakukin on niin intuitiivista että!

No juu ei. Eihän se tosiaan aina näin mene.

Vakavasti puhuen monet sähköiset palvelut ovat usein vanhanaikaisen kimurantteja ja vaikeita käyttää. Ja toteuttamisen osalta kustannuksiltaan hurjia. Pahimmillaan hankitaan ulkomaalainen, raskas ja monimutkainen ohjelma ja sitten modifioidaan sitä hiki päässä suomalaisiin kuvioihin sopivaksi; verkkopalvelun hinta nousee, kalliin käyttäjäkoulutuksen tarve kasvaa ja käsittämättömän terminologian kanssa painiessa menee hermo.

Hyvä uutinen on, että nykyiset nopeasti kehittyvät verkkotyökalut mahdollistavat myös toisenlaisen kehittämisen, inhimillisen ja ymmärrettävän. Kun käytetään modernia ja joustavaa alustaa, verkkopalvelusta tehdään juuri sen kokoinen ja laajuinen kuin tarvitaan. Ei tarvita kallista ohjelmistojärkälettä turhin ominaisuuksin vaan ympäristö, jossa on vain ja ainoastaan tarvittavat nappulat. Myös hinta pysyy maltillisena ja palvelu on kevyt, nopea ja helppokäyttöinen. Mahtavana plussana vielä täydellinen muokattavuus uusien tarpeiden tai ominaisuuksien tullessa ajankohtaiseksi.

Tarvitsit sitten asiakastietojärjestelmää verkko- tai mobiilisovelluksena vaikkapa palvelutaloon, älykkäästi palvelevaa tietokantahakua rekisterin ylläpitoon, isännöitsijätoimiston intraa, maahantuontifirman verkkokauppaa, projektinhallintatyökalua suunnittelutoimistoon tms. – juuri tarkoitukseensa kehitetty ihmisen kokoinen palvelu auttaa aidosti käytännön työssä ja pitää henkilökunnan lisäksi myös asiakkaat tyytyväisinä.