Ihmisen kokoinen verkkopalvelu

Ihana digitaalinen maailma – kaiken voi hoitaa netissä, työskentely käy kuin tanssi ja tietojen arkistointi ja hakukin on niin intuitiivista että!

No juu ei. Eihän se tosiaan niin aina mene.

Vakavasti puhuen monet sähköiset palvelut ovat oudon ja vanhanaikaisen kimurantteja käyttää. Ja toteutuskustannuksiltaan hurjia. Ensin panostetaan tolkuttomasti ulkomaalaisen ”abbedissan” hankintaan ja tämän jälkeen painitaan sen modifioinnissa suomalaisiin kuvioihin niin että hinta hyppää koko kunnan budjettia suuremmaksi (kuukausien pituisista käyttäjäkoulutuksista puhumattakaan käsittämättömien termien viidakossa).

Hyvä uutinen kuitenkin on se, että nykyiset nopeasti kehittyvät verkkotyökalut mahdollistavat myös toisenlaisen kehittämisen, inhimillisen ja ymmärrettävän. Kun käytetään modernia ja joustavaa alustaa, verkkopalvelusta tehdään juuri sen kokoinen ja laajuinen kuin tarvitaan. Ei tarvita kallista ohjelmistojärkälettä kummallisin liikaominaisuuksin vaan luodaan ympäristö, jossa on vain ja ainoastaan tarvittavat nappulat. Myös hinta pysyy maltillisena ja palvelu on kevyt, nopea ja helppokäyttöinen. Mahtavana plussana vielä skaalautuvuus uusien tarpeiden tai ominaisuuksien tullessa ajankohtaiseksi.

Tarvitset sitten asiakasjärjestelmän verkko-/mobiilisovelluksena palvelukotiin, isännöitsijätoimistoon, maahantuontifirmaan, projektinhallintatyökalun suunnittelutoimistoon tms. – juuri tarkoitukseensa kehitetty ihmisen kokoinen palvelu auttaa aidosti käytännön työssä ja pitää henkilökunnan lisäksi myös asiakkaat tyytyväisinä.