Graafikon muistilista kotisivuprojektia varten

Tiedostomuoto

  • Hyväksytä layout ensin asiakkaalla. Ulkoasun korjaaminen jälkikäteen ei kuulu hintaan (ellei tarjouksessa erikseen niin mainita) vaan se laskutetaan erikseen.
  • Toimita www-leiska vaihtoehtoisesti
    1. photoshop-tiedostona 72 dpi-resoluutiolla layerit sisältäen (pakollinen TYPO3-sivustolle). Jos layoutistasi käytetään suoraan elementtejä (kuvia, logoja, väriliukumia tms.) ja haluat varmistaa, että grafiikka on tarpeeksi laadukas myös retina- ja muille korkeampiresoluutioisille näytöille, tee layout kaksinkertaisessa koossa.
    2. WordPress-teeman ohjeistamisena ja layout-kuvana/kuvina (eri kokoiset näytöt) lopputuloksesta. Jos layoutista halutaan ottaa suoraan elementtejä (kuvia, logoja jne.), noudata myös edellä olevaa ykköskohtaa.
  • Ota huomioon layoutissa eri kokoiset näytöt. Tämä pätee etenkin sivupohjan mahdollisiin taustakuviin (katso näyttökokoasiaa). Huomaathan käyttää WordPress-teeman layoutin muokkauksessa samaa logiikkaa kuin alkuperäisessä teemassa on käytetty (esim. että värit toistuvat  samalla tavalla eri kokoisissa näytöissä)
  • Liitä sivuilla olevat kuvat mielellään valmiiksi rajattuina mukaan erillisinä tiedostoina (jpg, gif, png – huomaathan, että korkeampiresoluutioisia näyttöjä varten kuvat kannattaa lähettää 200 % koossa)
  • Jos toimitat tekstit, liitä ne erillisinä tiedostoina (ks. ohje)
  • Liitä erillinen info-tiedosto (esim. txt tms.), jossa alla olevat tiedot (tekstityypit, muu info)
  • Pakkaa kaikki zip- tms. paketiksi ja lähetä esim. wetransfer.com sivuston kautta sähköposiosoitteeseen lieska@lieska.net

 

Tekstityypit

Määrittele (fontti, koko, väri, linkkiväri) vähintään seuraavat tekstityypit:

  • h1 (header1 eli pääotsikko)
  • h2 (header2, eli seuraavan tason otsikko jne.), h3 jne. tarvitut otsikkotasot
  • p (leipäteksti)
  • kuvatekstityyppi yms.

Muista, että www-sivutekniikka ei toimi taitto- tai tekstin-/kuvankäsittelyohjelmien veroisesti fonttien osalta. Käytä www-yhteensopivia fontteja:

Googlefonts, fontsquirrel ja muut erityisfontit soveltuvat mainiosti otsikoihin. Leipiksessä varminta käyttää websafe fontteja.

Muu info

Kerro selkeästi, miten haluat eri elementtien toteutuvan, jos se ei ole yksiselitteisesti nähtävissä layoutista. Esim. tuleeko yläpalkin jatkua ruudun reunasta reunaan, jne.

Ota myös huomioon layoutissa se, mitä näkyy toteuttamasi alueen ulkopuolella. Esim. jos olet luonut layoutin 1200 pikselin canvasille, mitä näkyy isommilla ruuduilla tämän 1200 pikselin ulkopuolella?

Näyttökoot

Jos teet yksilöllisen layoutin alusta loppuun, layout-esitys tulee tehdä myös mobiili- ja tablet-näytöille. Layout-esityksestä tulee näkyä miten sivusto skaalautuu/mukautuu pieniin näyttöihin. Muistathan, että elementtien järjestystä ei useissa tapauksissa voida (tai se on työlästä) muuttaa näyttökoon muuttuessa.