Verkkokaupan perustaminen

Verkkokaupan perustaminen on nykyään helppoa; valmiita alustoja riittää ja maksunvälittäjien ansiosta suomalaiset verkkopankkimaksutkin saadaan käyttöön entistä edullisemmin. Tämä on hieno asia etenkin pienille yrityksille, joilla ei ole kivijalkakauppaa.

Helppous tarkoittaa myös sitä, että nettikauppoja ja näin myös kilpailua riittää. Kuinka siis erottua edukseen ja saada verkkokauppa kukoistamaan?

Tässä – kuten monessa muussakin asiassa – the devil is in the detail. Eli viimeistellyillä yksityiskohdilla ja kilpailijaa hoksaavammilla palveluilla, helppoudella voidaan saada se ostopäätös niksautettua omalle puolelle.

Huomioi ainakin seuraavat asiat rakentaessasi verkkokauppaa:

Kuva on tuhat sanaa

Tässä tärkein: kuva on se joka tuotteen myy. Laita verkkokauppaasi vain ja ainoastaan hyviä tuotekuvia. Jos et aio tilata kuvausta ammattilaiselta, panosta kameraan (hyvälaatuinen älypuhelin käy myös), taustaan (esim. valoteltta) ja valaistukseen. Älä unohda verrata itseäsi kilpailijaan – äläkä jää toiseksi.

Ulkoasu on designia

Panosta verkkokaupan ulkoasuun: unohda turha kikkailu ja panosta tyylikkääseen, ajattomaan ja toimivaan kokonaisuuteen. Se maksaa itsensä takaisin.

Helppoa kuin kaupanteko

Panosta verkkokaupan helppokäyttöisyyteen ja selkeyteen, sillä mitä helpompaa tilaaminen on, sen paremmin kauppa käy. Eikä rahaa pala turhaan: portaalin rakentaminen on turhaa, jos myynnissä on vaikkapa vain kolme tuotetta.

Optimoi hakukoneille ja markkinoi

Kun saat verkokauppasi pystyyn, haluat myös asiakkaita. Panosta markkinointiin ja hakukoneoptimoi jo rakennusvaiheessa, niin tulet löydetyksi.

Koska hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, ohessa käyttöösi hyödyllisiä linkkejä, ole hyvä!