Alustapalvelut luovat uutta tarjontaa

Alustapalvelulla tarkoitetaan yleensä verkkopalvelua tai vaikkapa mobiilisovellusta, johon useat eri yrittäjät, yhteisöt tai yksityiset toimijat voivat lisätä omia palvelujaan.

Hyvä alustapalvelu on hakuominaisuuksiltaan monipuolinen ja tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden rajata hakua erilaisilla ominaisuuksilla kuten esim. hintaluokan, sijainnin, palvelun tyypin ym. mukaan.

Alustapalvelun rakentamisessa tärkeintä onkin ymmärtää loppukäyttäjän tarpeita. Kun tiedetään mitä ja minkälaisia ominaisuuksia käyttäjä  arvostaa, päästään tehokkaammin rakentamaan myös käyttäjälle aidosti hyödyllistä palvelua.

Ehdottomia plussia ovat myös palvelulalustan selkeä rakenne ja sen helppokäyttöisyys – loputtoman hakemisen ja klikkailun suota ei jaksa Erkkikään, kuten sanonta kuuluu. Ja vaikka maksetulla mainonnalla voikin saada aikaiseksi merkittäviä kävijäpiikkejä aikaan, on se vain hetken huumaa; todellinen käyttöaste ja sen myötä myös palvelun löydettävyys kohenee vain jos palvelu on aidosti hyvä. 

Lopulta se tärkein markkinointiväline onkin vanha kunnon viidakkorumpu – kun palvelussa on poweria, niin hyvä kello kumisee komeasti ja kauas.

Esimerkkejä rakentamistamme alustapalveluista: