Etäopastus ja -tuki on tehokasta ja kätevää

Etäopastus ja -it-tuki on tehokasta ja kätevää

Koronavuoden hyvänä puolena voidaan pitää etätyökalujen laajaa käyttöönottoa. Työkalut ovat olleet olemassa, mutta niitä ei ole tarvinnut opetella – hektisinä aikoina tehdään vanhalla tutulla tavalla, kiireessä ei opetella uutta.

Parasta etätyökaluissa on kuitenkin juuri se, että uuden opettelu on niiden kohdalla tuonut helpotusta ja tehoa ajanhallintaan. Vaikka mikään ei korvaa todellista ihmiskontaktia – etenkään miellyttävää sellaista – niin tottahan se on: on asioita, jotka hoituvat paremmin etänä.

Yksi tällainen näppärästi hoituva asia on etäopastus ja -tuki. Ohjelmien käyttöön, sivujen päivitykseen, tietokoneen tai sähköpostin asetusten muuttamiseen sekä muuhun it-tukeen etäyhteys on aidosti sekä paras että edullisin – ja usein myös ekologisin.

Microsoftin Teamsilla esim. WordPress-opastus isollekin porukalle onnistuu tehokkaasti. Etänä helposti jaettava näyttö pitää huolen siitä, että jokainen yksityiskohta voidaan konkreettisesti näyttää ja koulutuksen sisältöä luoda prosessin edetessä tarpeen mukaan; jokainen osallistuja voi paitsi nähdä kuinka homma tehdään myös itse kokeilla selaimelle kirjautuneena kotisivujen päivittämistä samaan aikaan.  

Teams mahdollistaa tarvittaessa myös kokouskumppanin tietokoneen etähallinnan ja siksi esim. tietokoneen sähköpostiasetukset voidaan hoitaa helposti kuntoon etänä.

Kotisivupaketteihimme ja tarjoamaamme palvelevaan ylläpitoon kuuluu niin kotisivujen käyttöönotto- ja päivitysopastus kuin esim. sähköpostiohjelman (esim. Microsoft Outlook, Apple Mail tms.) asetusten viilaaminen kohdilleen. 

Etä on uusi lähi – kun oikein silmin katsotaan.

Kiinnostavat linkit: