Ongelman ratkaisua

Törmäsin netissä mainioon kirjoitukseen, jossa aivotutkijan mukaan kaikki työ pohjaa siihen, että työn suorittaja ratkaisee jonkun toisen ongelman. Työntekijä työnantajansa ja yritys asiakkaansa.

Nerokas kiteytys! Ja kokeneelle yrittäjälle tuttu juttu. Kun mahdollinen asiakas ottaa yhteyttä sanoen “Haluaisimme tehokkaamman mainoskampanjan, kun nykyinen ei tuota tulosta”, tarkemmin kuultuna hän haluaa sanoa “Meillä vähenee asiakkaat, nyt olisi pakko saada lisää yhteydenottoja ja tilauksia.”

Asiakkaan kertomuksen takaa on siis ensin löydettävä se todellinen ongelma, jotta se voidaan ylipäänsä ratkaista. Usein todellinen ongelma on vanhentunut nettisivusto.

Vanhentuneista kotisivuista on seurauksia:

  1. Google rankaisee antamalla haussa huonon tuloksen mm. tekniikan vuoksi (ei responsiivisuutta, ei sertifikaattia, hitaus) ja sisällön vuoksi (palveluista ei kerrota tarpeeksi tai oikealla tavalla)
  2. Mahdollinen sivulle eksyjäkin hermostuu ja lähtee nopeasti pois, kun sivut eivät skaalaudu mobiiliin eikä niiltä löydy sitä haettavaa asiaa ja kaiken lisäksi selainkin varoittaa koko ajan turvattomuudesta.
  3. Edellämainituista seuraa se, että yhteydenottoja ei tule tehostetuillakaan some- tai google-mainoskampanjoilla ilman kotisivu-uudistusta.

Ongelman ratkaisu:

  1. Tehdään uudet, hyvin konseptoidut ja rakennetut hakukoneoptimoidut ja responsiiviset kotisivut, joihin asennetaan turvasertifikaatti. Kotisivut asennetaan nopealle, huolehditulle ja turvalliselle palvelimelle.
  2. Tämän jälkeen testataan kohtuullisilla panostuksilla Facebook- ja Google-mainontaa.
  3. Hyvin hakukoneoptimoidut sivut alkavat pian löytyä myös ns. orgaanisissa eli luonnollisissa hakutuloksissa ilman mainospanostusta ja yritys alkaa saada näin “ilmaisia” yhteydenottoja.

Kokonaisvaltaisesta ongelman näkemisestä ja ratkaisusta on mukavia seurauksia kaikille – hyvä, jatkuva ja molempiin suuntiin antoisa ja kehittyvä asiakassuhde <3

Linkit: