WordPress-ohje: tekstin ja kuvien lisääminen

Tekstit ja kuvat lisätään WordPressissä tekstieditorin sisällä. Kun copy-paste -tuot tekstejä esim. Wordistä, teksti on oletettavasti muotoiltu kotisivuille epätoivotulla tavalla. Kotisivuillahan on omat tekstimuotoilut, jotka luodaan yleisiä tyylitietoja käyttäen.

Tekstin tuominen copy-pastella

Saat tekstin helpoiten puhdistettua peistaamalla/liittämällä sen Text/Teksti-välilehdelle ja tämän jälkeen siirtymällä Visual/Graafinen-välilehdelle. Näin muotoilut poistuvat automaattisesti. Voit toki myös kierrättää tekstin tekstieditorin (esim. Notepad/Muistio) kautta.

Muotoile otsikot ja tekstikappaleet Kappale-valikon avulla. Yksittäisia sanoja/lauseita voit vielä sitten muotoilla muotoilunappuloilla. Tekstin ja etenkin otsikoiden muotoilu ja sanavalinnat vaikuttavat suuresti hakukonelöytymiseen. Tässä kaksi artikkelia asiasta:
Hakukoneoptimoinnin perusteet
SEO copywritering vinkit www-sisällön suunnitteluun

Kuvien lisääminen

Klikkaa tekstissä kohtaa johon kuvan haluat, ja klikkaa Add Media/Lisää Media-nappulaa tekstieditorin yläpuolella. Hae haluamasi kuva, klikkaa sitä ja nappulaa Lisää sivulle/Insert into post. Kuva ilmestyy sivulle ja klikkaamalla sitä uudestaan voit valita miten teksti asettuu sen ympärille.

No missä se Fetured image eli Artikkelikuva on?

Se on oikealla alhaalla. Tämä on sivun/artikkelin ns. pääkuva, joka näkyy – teemasta riippuen – “edustamassa” sivua visuaalisesti.